Café Merkurius

Halloj!
Är ledig från skolan idag :P vi har någon s.k. "flexibelt lärandedag" där vi ska arbeta med våra företag.
 Jag vet inte om jag har nämt hela den här företags-grejen i något tidigare inlägg men det är iaf såhär att vi är indelade i grupper, med tre elever i varje grupp. Varje grupp har slumpmässigt fått ett företag som de ska göra en bra presentation av. På skolans "öppet hus" kommer det bli en utställning i matsalen där alla grupper då presenterar sitt företag. De som kommer och kollar (det brukar faktiskt komma över hundra st.. ) ska rösta på vilket företag de tycker är det bästa. Sedan räknas rösterna och det bästa företaget blir "årets företag" och får ett pris. Lärarna v äljer även ut den grupp som de tycker har gjort den bästa presentationen och de får också ett pris.
I min grupp är det: Jag, Emma och en tjej som heter Maria som vi inte riktigt känner. Men det ska nog gå bra ändå.
Vi har fått ett inte direkt jättekänt företag. Vi har fått: Café Merkurius som ligger typ mitt emot hårsalongen i Storvik.
Vi kommer vinna och vi har redan en massa bra idéer om hur våran presentation ska bli :)
Jag måste alltså ta ett-bussen till Storvik idag. Vi ska nämligen ställa frågor till Kjell, som äger Café Merkurius.
Sen måste jag ta halv 4-bussen hem för sen ska jag på moppe-kurs kl 16.30 :)
Jag var och åkte moppe hos M & M igår :) det gick faktiskt bra, mycket bättre än vad jag trodde.
Ja, men nu ska jag nog plugga lite...
Ha det bra!

Tha big day

Tjenixen!
Nu sitter jag hemma och taggar dansavslutning! :D
Ska bli så najs :) Undrar vart Sofie och Julia tog vägen... jaja, de dyker väl upp såsmåningom.
Det känns som att jag kanske ska börja packa.. haha, får väl bli lite sista minuten som alla andra gånger :P
Nu är iaf inte mor här och kan hjälpa mig packa men det ska nog gå bra det här :) jag har till och med skrivit en sån hära lista om alla kläder och saker som jag behöver ha med mig.
Jag köpte godis igår som jag skulle ta med idag men det är dock inte jättemycket kvar.. typiskt. Men ställer man en godispåse bredvid datorn i mitt rum, ja då får man skylla sig själv ;)
Ha en trevlig dag människor och har ni inget för er så kom och kika på mig idag! :D

Mineralsmink vs Make Up Store- smink...

Jo, nu kommer ett inlägg om smink. Eller rättare sagt foundation. Jag sminkar mig ju varje dag, även när jag är ensam hemma.. Men iaf så har jag provat lite olika sminksorter bl.a. mycket smink från Make Up Store. Det är lite lustigt, för jag skrev ett inlägg om nagellack, inte alltför länge sen. Det inlägget kan ni läsa om ni klickar HÄR 
Ja, men det handlade ju om att man tvekar mellan att köpa dyra eller billiga produkter, jag köper oftast det dyra (iaf när det gäller smink, kanske inte nagellack..) men man tror ju att det dyra ska vara bättre just eftersom att det är dyrare, men så är det ju inte alltid. Därför har jag smink-testat två foundations; 
Make Up Store -  Matt foundation á 245:- och Maybelline - Pure Liquid Mineral Foundation á 159:-

                                                                     

            Från Make Up Store                                            Från Maybelline
              Matt foundation                                  Pure Liquid Mineral Foundation
                        245:-                                                                  159:-


Make Up Store´s foundation:


Dryghet: Den är otroligt dryg, och bara några droppar av den räcker till hela ansiktet (om den appliceras med foundationborste)

Recenssion: Såhär står det skrivet på Make Up Stores hemsida om produkten:
Matt foundation är något mer täckande och ger som namnet säger en mattare yta. Passar den kombinerade till feta hudtypen. Ger en mycket jämn och fin yta.
Nyckelingrediens:
  • Glycerin: Verkar mjukgörande och fuktighetsbevarande för alla hudtyper. Är även bra för hållbarheten av produkten
  • Pantoten: Binder fukt i överhuden, ökar pigmenteringen, påskyndar celltillväxten, snabbar på läkning av solsvedda och brännskador, sår och akne, hämmar tillväxt av bakterier och sägs också vara bra vid klåda.
  • Propylenglykol: Använts mot viss typ av eksem, är fuktbindande/håller kvar fukt i huden, dödar vissa bakterier

  • Resultat:
    Den var inte jättetäckande, och hyn såg fet och liksom "flottig" ut av den. Det kunde man ju dock dölja med puder;

    Framtida konsekvenser: För min hy var inte den här foundationen att rekommendera då jag tyckte att min hy försämrades av den.

    Pris: 245:- Jag tycker att den var lite i det dyraste lagret för att bara vara en foundation.

    Övrigt: Jag köpte denna efter att jag gått på en Make Up Store- kurs. 


    Maybellines foundation:

    Dryghet: Inte lika dryg som Make Up Stores matt foundation, men man behöver inte lika mycket som från en vanlig founation (från de vanliga sminkmärkena alltså ; Lóreal, Isa Dora osv..)

    Recenssion: Nu finns även en flytande mineralfoundation som täcker skonsamt och ger dig en silkeslen och välmående hy. (det var den enda recenssionen jag hittade, tog den från KICKS hemsida.)

    Resultat: Täcker perfekt om man använder en foundationborste och först "duttar" ut den över hyn och sedan drar över med borsten för att få ett jämt resultat. Hyn blir lite glansig på vissa ställen, men det kan man lätt dölja med puder (gärna mineralpuder)

    Framtida konsekvenser: Min hy har blivit mycket finare och bättre efter att jag började använda denna foundation. Eftersom att den här foundationen tillsätter hyn mineraler och vitaminer och dessutom har solskyddsfaktor så känns den ju självklart att använda. Den bästa foundation jag någonsin haft!

    Pris: 159:- och efter att ha sett vilken inverkan produkten har haft på min hy så tycker jag att den är mycket prisvärd.

    Övrigt: Mineralsmink är väl ändå en sensationell "uppfinning" :)


    Så den här gången vinner det billiga sminket!


                                                                                                                         

    Dansavslutning och skolsnack

    Ja, på söndag alltså :P Och ALLA som läser detta inlägg är härmed tvungna att befinna sig där kl. 13.00 eller 15.00!!
    Så. Nu har jag gjort reklam här ;)
    Jo, men seriöst så har vi dansuppvisning, och det ska bli skitkul!!
    Jag har införskaffat alla de kläder jag behöver och danserna sitter där de ska ;)
    Jag har dock en miljo nläxor eftersom att jag åker till Italien och kommer missa en massa skola, och dessutom har min svenska/musik lärare fått "rosfeber"(?) så därför måste jag skriva en bokrecenssion på någon s.k. 18C bok, skriva en lååång svenska uppsats och skriva en intervju från min praoplats. Angående intervjun så ställde jag alla de frågor som vi skulle men min handledare gav mig bara "ett ords-svar" så jag kommer helt enkelt att få improvissera när jag skriver intervjun. Men det ska nog inte bli ett problem för jag skriver nog aldrig exakt vad någon säger som jag intervjuar, jag ser deras svar mer som riktlinjer och fyller i lite och tar bort här och där ;P
    Men om jag gör dessa uppgifter bra så kommer jag få MVG i Svenska!!! så det är det värt. Problemet är bara att de här uppgifterna "helst" ska vara klara till på måndag och på söndag har jag dansavslutning och imorgon ska jag träffa min pappa som jag inte sett på länge och då vill man ju vara lite social och inte bara sitta och plugga hela tiden..
    Jag hatar när man har fått en massa läxor som dessutom ligger under tidspress! Jag blir alldeles slut i huvudet och får typ ångest och så överarbetar jag istället för jag vill verkligen göra ett bra jobb, vilket jag hade gjort utan problem om jag haft tid och lugn och ro! Grrr, antingen så har man inga läxor eller så har man hur många läxor som helst. Hur tänker lärarna egentligen? Visst, det är viktigt att klara skolan bra, men jag vill ändå ha roligt under min skolgång, man ska väl inte behöva leda igenom ett hav av läxor och prov under högstadiet?
    Fan, kom just på att vi fått SO-läxa idag också. Men jag är inte ett dugg sur på min SO-lärare för det, för jag fick nämligen MVG på geografi-provet!!!! :D:D I´m so happy! Han som aldrig ger ut MVG:n, och jag tror jag var den enda som fick det i våran klass också. Äntligen får man belöning över allt detta slit! Tack, Mikael! :)
    Ja, detta skulle bara bli ett kort inlägg hade jag tänkt.. menmen. Nu ska jag gå och vara social med mor och bror :)
    Ha en trevlig fredagskväll allihopa!

    Morgoninlägg

    Tjena!
    Nu ska jag snart kila iväg till badhuset och sola så detta får bli ett snabbis-inlägg :)
    Jag vet att det är dumt att sola, att det inte är bra för hyn och att man kan få hudcancer och allt det där, men jag har aldrig gjort det förut och en gång kan väl ändå inte spela någon roll?
    Igår var jag som sagt och shoppade i Valbo :) köpte en del grejor:

    Tröja från Wear It á 199:-
    Klänning/tunika från Wear It á 299:-
    Kjol från Gina (REA) á 49:-
    Två ansiktsmasker från Lindex á 15,50:-/st
    Vitt långt linne från JC á 99:-

    Så en del hittade jag ;) jag skulle behöva ett par shorts också, till Italien.. jaja, jag hittar väl ett par så småningom.

    Jo, förresten! Vet ni vilken affär som ska öppna i Valbo? JO, Cubus! Ska bli skitkul ju. Så på torsdag planerar jag att ta mig till Valbo efter skolan, de brukar ju alltid ha en massa trevliga erbjudanden när nya affärer öppnar ;) någon som vill följa med?

    Ha det najs!

    Romeo, take me somewhere we can be alone I´ll waiting, all there´s left to do is run

    Jag tycker den här låten är lite charmig. Iaf i refrängen :)



    Haha, Sofie och jag sprang ner till Hemmakväll och köpte Ben & Jerry glass idag. Det var ju inget speciellt med den! Dyr var den också.
    Imorgon blir det Valbo!
    Ha en trevlig kväll allihopa!

    Söta sms och knasiga kassatjejer

    "Du är min sockertoss med marmeladsås.
    Du är min bumbibjörn med nos så skööön.
    Du är min blomma som luktar jordgubb.
    Du är min lingonskog med lingon i. . . .:D
    <3<3<3<3<3<3<3"

    Haha! Jag var bara tvungen! Det här var ett sms jag fick igår :P ni kan ju gissa vem det var ifrån... ;)

    Ja, iaf så är det söndag idag om någon missat det. Och jag är skol-ledig fram till onsdag :) vi har studiedagar måndag-tisdag så alla Hedängare är nog väldigt tacksamma :)
    Idag har jag ingenting speciellt planerat. Får se vad jag hittar på.
    Jag är grymt sugen på Ben & Jerry- glass!! Jag har faktiskt aldrig ätit det, men det verkar ju så gott. Emma, jag och Sofie skulle ju köpa det den där gången då vi hyrde film på Hemmakväll men det blev pizza istället då. Haha, jo, det hände en liten rolig grej när vi skulle hyra filmen då också..:
    Vi hade bestämt oss för två filmer: "P.S. I love you" och "Sex and the city" och när vi kom fram till kassan var jag först tvungen att starta ett konto (eftersom att man inte får hyra film där annars) men det var ju lite krångliga frågor hon ställde då! som "Vad har du för hemnummer?" svar: -öööh...jag vet inte... och "vart bor du?" svar: -öööh..jag tror jag har skrivit ner det någonstans...vänta lite!
    Vad kan jag säga, det är inte lätt att veta sådana saker när man precis har flyttat!
    Sen så sa hon i kassan att eftersom vi hade hyrt 2 filmer så kunde vi få köpa 2 kexchoklad för 2kr ( 1film= 1 kexchoklad för 1kr, 2filmer= 2 kexchoklad för 2kr) vi tyckte det lät ganska vettigt så vi tackade ja, tog våra grejor och gick. Väl hemma kikade vi på kvittot och där stod:
    film: P.S. I love you  40,00kr
    film: Sex and the city  40,00kr
    kexchoklad  10,00kr
    kexchoklad 10,00kr
    kexchoklad  1,00kr
    kexchoklad  1,00kr
    Enligt kvittot hade vi alltså fått betala för två kexchoklad för mycket så vi bestämde oss för att ta med
    kvittot och gå tillbaka och begära våra två andra, betalde, kexchoklads.
    När vi hävt ur oss varför vi kommit tillbaka så stirrar kassatjejen på kvittot i ungefär 32min och säger sedan: Nej, men filmena kostade 50kr styck, det var bara jag som skrev fel.
    Hååå, pinsamt. Men lite mysko var det iaf...
    Ja, men nu ska jag nog gå och hitta på någonting :)
    have a nice day people!
      Mmm, I want!!!


    Mongo-brorsa till salu...

    Hejsan!
    Sitter hemma hos min mormor och morfar och har nyss ätit här :) potatismos och korv.
    Jag och Jesper cyklade hit imorse, det gick bra faktiskt. Men pinsmt.. Jesper tyckte tydligen att det var skitkul att se ut (och låta:S) som ett mongo så fort det var människor i närheten. Han ska då alltid göra allt för att skämma ut mig!!
    Har gullat lite med sötis-Isak idag också :) min lilla kusin.
    ja, men nu ska jag väl kila iväg och vara lite social då.
    Btw, så hatar jag min header, men jag har inte riktigt haft ork att göra någonting åt den. Men nu ska det bli ändring på det! Vänta bara...
    Ses!

    Trafikskola försvunnen... - och hittad!

    Vi fick sluta tidigt idag. Hade bara SO och det var på morgonen. Sen så gick Emma ocg jag till caféterian för vi var så godis-sugna. Men där fanns bara sådana där äckliga energi-barer som luktar cocos så vi gick till OK och köpte glass och choklad istället ;) sen efter lunchen tog jag halv 12-bussen till Sandviken och träffade Elin och Mad, för vi skulle leta rätt på "nya trafikskolan" eftersom att vi ska börja ta moppekurser snart :D Vi frågade några kottar men det var ingen som visste vart den låg, och vissa trodde vi menade "Runes trafikskola" och efter att ha yrat runt i en timme så kom jag på den genialiske planen! Vi gick in på biblioteket, lånade en dator, gick in på eniro och skrev in adressen till trafikskolan och vipps hade vi en karta som visade att den låg typ 250 meter från biblioteket.
    Men så kan det vara. Ibland behöver man ju gå fel några gånger för att hitta rätt.
    Iaf, överlyckliga som vi blev när vi såg trafikskole-skylten utbrast/skrek jag: Jaaa! Nya trafikskolan! Yeayyy!!!
    Det roliga var att det stod två poliser fem meter därifrån som kollade på mig som om jag var dum i huvudet! Ett tag trodde jag att de skulle komma fram och säga något, typ: "Är du full, eller?" vilket jag inte var. Men de bara skakade lite på huvudena och gick in på polisstationen som ligger i närheten. Ah, vilka tråkmånsar. Man måste väl ändå få visa glädje utan att folk ska ge en konstiga blickar.
    Vi kom inte in på trafikskolan för de stängde kl. 12:15 och vi kom dit 13:05, så om vi inte hade gått fel så många gånger så hade vi nog hunnit. Menmen, nu får vi gå dit på måndag istället. Någon som vill joina?
    Iaf så träffade vi på en lite speciell människa. Eller det var mer Elin som träffade på honom. Eftersom att hon fyllde 15 i januari så har hon redan hunnit ta moppekörkort så hon åkte moppe idag. När hon var utanför biblioteket och skulle parkera moppen så kommer det någon sur-gubbe som gick mitt ivägen för henne när hon körde. Hon var ju tvungen att tvärnita och gubben kallade henne "jävla idiot" och en del annat.. Elin bad ju om ursäkt, fast det inte var hennes fel för hon fick köra moppe på vägen som hon åkt på, och det var ju gubben som inte hade sett sig för. Iaf så blev han asförbannad och gick fram till hennes moppe, tittade på registreringsskylten, tog upp sin telefon och gick därifrån!
    Usch, säger jag bara. Hur vissa beter sig!
    Nu sitter jag hemma och funderar på att baka någonting. Det är ju trevligt. Men vi får se hur det blir...
    Ja, ha det bra människor!

                                                                                                                                               

    Äcklig fiskgratäng!

    Eller vad det nu var för någonting. Gott blev det iaf inte. Jo, jag ska kanske tala om det också :P vi lagade mat på hemkunskapen idag :) Jag var med Elin och en till person... som nog inte vill bli nämnd här... men hemkumskapslärararen Lillian tyckte ju att det "såg väldigt gott ut" så det var bara att nicka och hålla med. 
    Nu har jag iaf kommit hem och ska kila iväg till träningen snart.
    Jag känner mig lite dåsig, och jag är "däppt i däsan" men skitsamma. Idag ska jag gå och träna, jag kunde inte gå sist för då hade jag jättehög feber. Ja, men oj oj oj, nu har jag lite bråttom!
    Ses
                                                                                                                                               

    Happy

    Hejsan!
    Nu var det en vecka sen jag skrev här...
    Men det är för att jag har varit hos min far denna vecka och han har inget bredband än. Så nu har jag cyklat till mamma för att få lite uppdatering om vad som händer där ute i bloggvärlden ;)
    Guud, vad skönt det har varit med påsklov :) synd bara att det snart är slut.. menmen, jag har ändå hunnit med en hel del under lovet :)
    Jag har:
    * Sovit
    * Packat upp alla flyttkartonger hos pappa
    * Pluggat till sex & samlevnadsprovet (typiskt Gurkan att ge oss läxa över lovet..morr)
    * Suttit i kyrkan varje dag och lyssnat på Karl-Erik
    * Läst upp en jäääättelång text i kyrkan om typ Jesus..
    * Solat ute på min nystädade balkong
    * Läst ut en jättebra bok- en shopaholic i New York :) läs den!
    * Ätit 500kg godis

    :) imorgon ska jag, Sofie och Emma hyra film på Hemmakväll och käka Ben & Jerry glass :P
    Ha en trevlig dag! :)
                                                                                                                                               

    Sunday

    Godmorgon människor!
    Har precis vaknat :) ska på konfirmation kl 11 idag. Det är egentligen inte så farligt med att konfirmera sig som alla tror. Visst, det är inte kul att gå upp tidigt på helgerna och sitta och lyssna på Karl-Erik när ham pratar (btw, så blundar han alltid när han pratar :S weird)
    Men vi kommer ju att få åka till ITALIEN!!! I Maj, 3-7 :D:D:D
    Jag måste verkligen köpa nya skor tills vi åker, det kommer ju vara sommar där när vi åker dit så då kan man ju inte gå i tennisdojor heller! Jag hittade ett par skitsnygga skor igår, svarta ballerinaskor med ett sånt där band runt vristen ;) de ska jag nog köpa, men de är kanske inte så sköna att gå i en hel dag...
    Iaf så var jag ju och shoppade igår :) och jag köpte:
    Jeans från JC á 599:-
    Tunika från Wear it á 299:-
    Jeanstights från BikBok á 199:-
    Armband och örhängen från Glitter á 110:-
    T-shirt från Byoung á 129:-
    :) så nu är jag glad ett tag haha. Men jag skulle som sagt behöva ett par skor...
    Igår kväll cyklade jag, min mor och Jwsper till tha grandparents :) och åt pizza! Det var mysigt det :)
    Ja,men nu måste jag nog gå och äta någonting.
    Ha det bra
                                                                                                                                               

    Lördag

    Hej!
    Har precis vaknat och ska äta frukost snart :)
    Hittade en kul sida på internet igår där man kunde göra sin egen Southpark-gubbe :) Så om jag var med i Southpark så skulle jag se ut såhär:

    Ska som sagt åka och shoppa idag ;) ska bli skitkul!!
    Ja, men nu måste jag kila.
    Ha det bra!
                                                                                                                                               


    Vår!

    Hellu lovely people!
    Godmorgon ska man kanske säga.. får bli ett litet snabbis-inlägg det här för jag måste gå till hunddagiset snart.. :)
    Guud vad jag är sugen på att shoppa, känns som att det var länge sen sist. Men jag är i stort behov att nya jeans och våriga toppar och kanske ett litet hårband och SKOR!! Skor får man verkligen aldrig nog av, det är så kul att prova skor tycker jag. Man blir glad av det :)
    Min kära mor talade om  för mig att hon skulle ta med mig in till Valbo imorgon så nu är jag taggad :)
    Har ni kollat ut förresten? Jag vet att alla andra bloggare skrev för typ två veckor sen att våren var här, men de hade ju fel för det snöade ju för inte så länge sen ;P men nu är det verkligen vår, var 14´C ute igår eftermiddag och nästan all snö har smält bort. I like.
    Jaha, kära bloggläsare.. njut av våren och ha en trevlig dag! :D
    Puss
                                                                                                                                               

    Torsdag

    Hej!
    Sitter hemma och har halsont :(
    Ingen träning idag så jag ska bara softa runt hela kvällen.
    Jag har praoat på hunddagiset idag igen och ska göra det imorgon också ;) måste säga att man har sina favoriter :P och hundarna har nog gått upp några kilon, för jag kan inte stå emot den där "pliiiiise, give me candy" looken, så jag går och ger dem hundgodis hela tiden ;) dock råkade jag ge min lillebror hundgodis också, men det var inte meningen!! eller i och för sig så sa jag att det var choklad, men jag trodde ju att han förstod att det inte var det. Lite roligt blev det iaf när jag insåg att det kanske inte var så smart att ge honom godisen och när jag gick för att hämta den stod han redan och tuggade på den samtidigt som han sa: "den var god ju!"
    Hehehe, if he knew... ;) 
                                                                                                                                               

    Hunddagis och internetspärrar...

    Hej!
    Nu har jag äntligen fått tillgång till internet igen! Har inte haft det sen i lördags i och med att vi har flyttat. Så nu när jag kom hem idag så blev jag överlycklig när mamma sa att hon installerat internet! Men lyckan la sig efter ett tag när hon talade om att hon lagt in en internet-spärr så att man inte kan vara ute på sidor med sex eller droger. Alltså, det var inte direkt det jag blev irriterad för för jag brukar ju inte vara ute på sådana sidor men det var just det att det gick inte ens att gå ut på någon blogg utan att en liten grej poppade upp som sa att lösenord behövdes för att komma in på sidan. Men som en liten hacker som jag är så klurade jag ut lösenordet, så nu kan jag blogga och läsa andras bloggar som vanligt ;P
    Ja, som ni nog förstått så har jag flyttat till Sandviken nu. Civilisation!! Säger jag bara ;P nära till allt, det är great :)
    Ja, och sen i måndags har jag praoat på hunddagiset här i Sandviken, nära till det också, tar typ 5min att gå dit om man går sakta ;) Det är jätteroligt! Fullt med söta hundar som är hur snälla och söta som helst! Var ute och gick 1,5 timme imorse med en hund som heter Egon :) det känns bra att man får vara ute och gå i arbetet, även om det nog inte skulle vara lika roligt att gå i spöregn eller snöstorm som de får göra på vintern/hösten.. :S
    Nu är jag iaf super taggad på att skaffa hund, men min lillebror är allergisk :/ en allergihund kanske??
    Ja, men nu ska jag kila, ska åka och träna snart ;)
    Pusss
                                                                                                                                               

    RSS 2.0